المقاديــــــــــر :
*************
2 كوب دقيق متعدد الاستعمالات
نصف كوب بودرة كاكاو
2 ملعقة بودرة كاكاو
ربع ملعقة ملح
1 كوب زبده مقطعه وناعمه غير مالحه
كوب ونصف سكر كونفشنر
2 صفار بيضه كبيره
1 ملعقة خلاصة فانيليا سايله
2 عبوه ايس كريم فانيليا برقائق قطع الشيكولاته
الطريقــــــــــة :
*************
1-لعمل عجينة ساندوتش الكوكيز
-قومى بتسخين الفرن على 350 ف
قومى بنخل المكونات الجافه(الدقيق -الملح-الكاكاو )فى اناء وضعيهم جانبا
-قومى بخفق الزبده -السكر معا فى الميكسر حتى يصبحوا ناعمين جدا
ثم اضيفى صفار البيض واحده وخفق ثم الاخرى واخفقى ثم الفانليا
-قللى سرعة الميكسر وابداى باضافة المكونات الجافه واخفقى قليلا حتى تتكون العجينه
-قومى بتقسيم العجينه على شكل 4 مستطيلات
داخل اقسام فى صينيه طبقات وبين كل طبقه والاخرى ورقه بلاستيك فاصله بينهم ودعيها مدة 20 دقيقه لتتماسك
2- لعمل اشكال الكوكيز
فى صينيه مستطيله قومى بوضع ورق بلاستيك فى القاع وقومى بوضع الايس كريم الناعم وافرشيه جيدا وغطى اللايس كريم بورق بلاستيكى اخر وادخليه الفريزر ليتجمد
قومى بتجهيز صوانى الخبز وضعيها جانبا بعد فرشها بورق الخبز ورشه بالزيت
قومى بفرد اول عجينه لتكون رقيقه واقطعيها على شكل مستطيل وهكذا مع الثلاثه الباقيين
قومى بنغز متسطيلات العجين لعمل ثقوب برقائق العجين 5 صفوف وكل صف به 3 ثقوب
قومى بوضع عجينة الكوكيز بصينية الخبز وادخليها الفرن واخبزيها 15 دقيقه واتركيها لتبرد 5 دقائق على سلك التهويه
وهكذا مع باقى رقائق العجين
3- لعمل ساندوتشات الكوكيز المحشوه بالايس كريم
قومى بوضع 6 قطع من الكوكيز على سطح نظيف
ثم احضرى الايس كريم وابداى بتقطيعه على شكل مستطيلات متناسبه مع طول وعرض رقاقات الكوكيز
ابداى بوضع رقاقات الايس كريم وغطى الوجه مره اخرى برقاقات الكوكيز وهكذا ليصبح مثل الساندوتش وضعيهم بالفريزر مدة 30 دقيقه ليتجمد تماما
0 التعليقات:
إرسال تعليق