الخميس، 3 فبراير 2011

طريقه تحضير البطاطس المحشيه باللحم المفروم


http://img821.imageshack.us/img821/2063/image824875.jpg



:المقادير

  كيلو بطاطس متوسطه الحجم
   نصف كيلو لحم مفروم
حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره
ملح فلفل اسود بهارات شطه
2 بصله مفرومه 2 فص ثوم 2 ملعقه صلصه طماطم


:طريقه التحضير

نقوم بتقشير البطاطس وتقويرها
http://img821.imageshack.us/img821/8522/image850421.jpg
 
ثم نضعها فى زيت على النار حتى يصبح لونها ذهبى دون تسويه كامله
ثم نقوم بتشويح البصل المفروم فى قليل من الزيت اذا اردتى
وبعدها نضع الثوم المفروم واللحم والملح والفلفل الاسود والبهارات ثم نقوم بالتقليب ونغطيه حتى يتشرب الماء التى ينتجها
بعدها نضع مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها لمده عشر دقائق حتى تجف الماء كلها
بعدها نحشى البطاطس باللحم المفروم
بعدها نحضر صينيه نضع فيها ملعقتين زيت وحلقات من البصل وقلب البطاطس ونقوم بتشويحهم ونضع عليها ملح
ثم نضع عليها حبات البطاطس المحشيه وندخلها الفرن لمده ربع ساعه
 
http://img821.imageshack.us/img821/3479/image872468.jpg
 
 
 
تقدم هذه الوجبه مع ارز ابيض


 http://img821.imageshack.us/img821/9230/image1915656.jpg

0 التعليقات:

إرسال تعليق

اخر مواضيع الموقع

حياتي من كتاب ذكرياتي